vi flyttar !!

nu flyttar vi till en ny blogg, med ett lite enklare namn, vi kommer skriva om exakt samma saker som innan och hoppas att alla läsare här följer med oss! :)

http://allroundryttarrna.blogg.se/
http://allroundryttarrna.blogg.se/
http://allroundryttarrna.blogg.se/
http://allroundryttarrna.blogg.se/
http://allroundryttarrna.blogg.se/
http://allroundryttarrna.blogg.se/


Ny titel på bloggen!

Hej alla underbara, Nu har vi skaffat en ny titel som rubriken säger. Vi heter nu allroundryttarna :) Lite enklare titel än den vi har nu tycker vi. Vi kommer skriva om samma grejer och likadant. Vi håller nu på och fixar bloggen och amanda skriver ett inlägg just nu så vi får se vad som händer. Jag kommer göra en ny header också för att den vi har nu är tråkig. Det var nog allt för mej just nu. Http://allroundryttarrna.blogg.se /Josse

Pärlor :)

Josse bad mig skriva ett inläg angående hennes pärlor dom man klistrar på antingen hästens outfit eller ryttarens,
Man kan bl.a. Klistra på dom på ridstövlar, hjälmar, träns & handskar..
Men nu kan ju själv tänka er var man kan sätta dom.
Och Josse frågar nu er:
Var tycker ni att hon ska sätta pärlorna någonstans?
Kommentera vad ni tycker.

Hon är väldigt tacksam för svar :)
Jag tycker själv hon ska sätta dom på tränset, håller ni med med eller tycker något annat?
Ha det då bra  från både Amanda & Josefine <3

underbart väder.

nja, man kunde nog önskat sig bättre.
Hovis ska komma idag kl 4, så nu står han inne och torkar sig med gott hö.
jag berättade ju att denver inte mått bra i magen så igår var jag och mamma och köpte något bra för magen av vetrinären som bor en bit härifrån. Så vi får hoppas att det hjälper, det hade runnit i rumpan på honom men om vi använder det ett tag till blir det nog bättre. Vi har ju bara användt det 2 ggr sen vi köpte det, det tar väl lite tid bara.

blir ett litet snabbt inlägg för snart kommer hovis, vi ses sen.

svar på kommentar..

Johanna om Gymnasie valet..igen:
Men du är väl 95? Har du gått om förut eller ska du börja ettan igen ? :)

svar: Ja jag är 95:a :)
jag valde Hotell och Turism förra året men hoppade av, så nu går jag på IM och ska välja om igen i Februari,
så börjar ju om ettan igen :)


Gymnasie valet..igen

Idag är det torsdag och skolan började igår, fast är ledig idag och imorgon, riktigt Chill men har skola på måndag till onsdag som vanligt :)
Men behöver faktiskt hjälp angående mitt gymnasie val..och valde ju fel gymnasie och fel linje förra året vilket jag ångrar så sjukt mycket..
Jag har bestämt mig för vilket gymnasie jag vill gå och den skolan har 2 linjer jag vill gå,
Och kan verkligen inte bestämma mig om jag ska gå Hästhållning på önnestads gymnasiet eller om jag ska gå djurvård på önnestads gymnasiet..
Så jag ber er om hjälp!
Vad ska jag välja som förstahands val och vad ska jag välja son andra..?
Får typ ångest över detta,
Så jag ställer en fråga till er:
Vad tycker ni och vad tror ni är roligast?
Någon som går/gått någon av dessa linjer som kan skriva vad dom tycker?

Är så sjukt tacksam och blir super glad om ni skulle kunna hjälpa mig. :)
Och ha en underbar dag i det regniga vädret! :D

Godmorgon kära läsare!


Bilder från ridhuset

Jag fick ett nytt objektiv i julklapp också så pappa skulle testa det när vi var i ridhuset och det var bra, men fortfarande lite suddigt menmen får hoppas att jag får kläm på det när jag ska fota iaf.
Hade gougen på det yttersta just eftersom han inte har ridit med den på ett tag och att vi precis börjat komma igång så vi får ta det lite försiktigt :)
Haha jag fick låna en hjälm från stallet för jag glömde min, så det fick bli en plastig grej ;D 
usch, jag drar honom i munnen :(
Fina fina dennis C:

does it matter were we go.

Tyvärr lär jag inte få träna för instruktör än, men jag tränar själv just nu och denver börjar komma igång igen.
I fredags var jag och mamma i ridhuset, jättemysigt.
Jag tränade med gougen tänkte att det kunde behövas nu när jag inte har tränat på ett tag och att jag inte tränat med den på ett tag.

Det gick jättebra och han var så pigg och glad :D
Han tyckte det var jätteroligt att få komma igång igen, haha jag undrar bara hur det blir när han ska börja hoppträna! Han kommer vara som en galen kossa!
Han har inte hoppat på snart 2 månader tror jag, bara dressyr har vi rdit :)
Sedan under tiden jag inte kunnat blogga har vi ridit i skogen och busat.
Just nu mår han inte bra i magen så vi får hoppas på att det går över snart, det kommer och går liksom..
Han får vila idag, har ridit hela helgen tills igår.

Jag fick världens finaste schabrak i julklapp, jag har kikat på det innan på stablestore och nu är det mitt :D
tur för SRF att de ändrade den dumma loggo regeln, så jag kan använda schabraket nu :))
vad har ni fått i julklapp :)?
prövade det på honom igår, det matchar hans färg så bra, tycker inte ni det ? (:


Nu ska jag käka något och sedan ut i stallet och mocka och städa, jo föresten!
Jag har ju städat sadelkammaren också, tatt ut allt skit vi inte använder och putsade tränsen och så :D

Kommentar svar

Ellika om Dålig uppdatering:

Kan du inte göra ett inlägg där du berättar om hur det var på Bollerup och vad du fick göra och så?
Hade varit jättekul att läsa om.
Ha det bäst! :)


Klart jag kan göra :)
När jag kom dit där hann jag inte bli visad runt så jag fick gå direkt på lektion. Monica en av lärarna berättade smått om det och sen när vi kom fram till ridhuset/stallarna så tittade vi igenom mitt schema om vad jag skulle göra hela veckan. De sa också att det var inte ofta att en prao elev fick delta i så mycket aktiviterna men jag fick vara med en del ändå :) Tyvärr var jag den enda prao eleven den veckan så det var ganska dött där.

Jag började kl 7.30 till 9.30 då var det lektion, mellan 9.30 - 10.00 var det rast, från 10.00 till 11.30 var det lektion, sen var det lunch, kl 13.00 - 14.30 var det lektion igen, 14.30 - 15.00 var det rast och eftermiddags fika om man ville ha, sedan sista lektionen var kl 15.00 - 16.30 sen fick man gå och äta middag tills kl 18.00.
Men första dagen, hade jag bara två lektioner eftersom jag inte började förens vid 13.00.

Måndag: Första dagen var jag med ettor så första lektionen började jag med att få vara med på en kör lektion. Vi körde bara en liten runda sedan ryktade vi av hästarna och satte in dem i boxarna med fleece täcke.
Nästa em lektion fick jag titta på när de red lektion, lärarna skulle betygsätta dem så de fick rida runt och så satt det två lärare och skrev och bedömde dem.

Tisdag:
Denna dagen fick jag vara tillsammans med 3:orna. Förmiddags lektionerna fick jag titta på när de tränade unghästarna, hur de jobbade med dem och så. Det var roligt och intressant. Jag fick vara med och rykta och hålla dem i stallgången. På em lektionerna fick jag titta på när de red dressyrprogram, där skulle de också bli bedömda och betygsatta. Fast här bedömde de efter ett slags dressyrprotokoll fast inte riktigt samma.

Onsdag: Jag var med 2:orna .Egentligen skulle en hovslagare kommit men hon var sjuk så jag fick vara med på en spec lektion. Då gick vi först igenom varför man klipper en häst och vilka slags former man kan ha. Sen tog vi in en häst och klippe den i en halvklippning.
Sedan fick jag rast tills nästa em lektion började. Då fick jag vara med på en kör lektion med en annan lärare. Vi var inne i ridhuset och tränade på typ enhandsvändning eller något sånt. Man skulle styra hästen med bara en hand genom att svänga den åt ena sidan och mot andra sidan för att styra den till andra hållet.
Sista lektionen var jag med på en spec igen men denna gången pratade vi om bett. Hur olika slags bett funkar och varför har man sånt. Vi fick ett häfte att läsa först innan vi diskuterade.
Såhär klippte vi hästen, för er som inte vet hur det ser ut.

Torsdag: Jag hade först stallhjälå innan jag äntligen skulle få rida själv, jag fick rida med 1:orna fast i en annan grupp. Jag fick rida på en liten storhäst. Det var jätteroligt att få rida igen! Monica sa åt oss vad vi skulle göra. Eftersom de andra skulle betygsättas fick jag bara rida runt efter alla. Andra fm lektionen fick jag vara med på Hvh (häst vid hand) Det var roligt. Jag fick springa med hästen och fösa med pisken bakom. Vi övade på hur man gör när man ska göra när man är på uppvisning. Hur man ställer upp hästen, hur man ska hålla i tyglarna, vart man ska stå osv.
sen hade jag inte lektion förens den sista em lektionen. Då fick jag titta på när 2:orna red och skulle bli betygsatta.

Fredag: Sista dagen tillbringade jag fm lektionerna med 1:orna och fick ha stallhjälp. Sen fick jag skriva en blankett med frågor om vad jag hade lärt mej under veckan och om jag skulle kunna tänka mej att börja där nästa höst och såna frågor. Jag hade inga flera lektioner den dagen så jag gick och städade och åt. Sen tittade jag på tv innan mamma och pappa kom och hämtade mej.

Förlåt om mitt svar inte har kommit förens nu, men då jag fick frågan gjorde jag ett utkast inlägg men det försvann efter 3 dagar och sedan hade jag inte tid att skriva så förlåt! Men jag hoppas att dessa svaren ska duga :)

Kommentar svar

Malin från Önske inlägg!!:


Kan ni inte skriva lite grann om hur ni började få ett inresse för att rida, er första häst osv?
Hade varit roligt att läsa :)


Kul att du kommer med förslag!
Jag hoppas bara att mina svar duger ;)
Jag har alltid varit runt hästar så länge jag kan minnas. Mamma har ridit hela sitt liv själv och höll på med hästar när jag var en lite bebis så det var ingen konst att jag också skulle börja rida. Redan som 2 år satt jag på en liten shettis, min mammas kusin hade också hästar så på hennes stora bjässar fick jag också sitta på. Haha jag hade en sådan glansig svart ful hjälm på mej som var alldeles för stor!
Bättre än inget.


Som Amanda beskrev det så var vi redan vänner när vi var pyttesmå. Hennes shettis Bamse var jättesnäll och mysig, vi pysslade alltid med honom och red runt på gården. Vi turades om att leda honom och ibland gjorde mamma det om hon inte fotade oss. Amandas granne Tanja hade en massa islandshästar som gick för turridning och sånt så jag började där när jag blev lite äldre typ 6 år kanske? Jag började rida där väldigt tidigt iaf, men då blev det ju ingen riktig ridning. Lite ledande hit och dit, få pröva på att trava och så.
Jag var med på ett ridläger där så kunde man sova över också, det var roligt men jag var den yngsta så jag fick ju rida med många stora. När vi var på väg hem från ridturen så trillade jag av för att hästen snubblade sedan dess blev jag lite rädd för hästar. Jag höll fortfarande på med dem men jag ville inte rida.


Det gick ett tag och sedan började jag igen lite smått. När jag blev 8 år så fick jag min första egna ponny, en maxad b-ponny på 7 år f*97. Underbar ponny! Han har bara ett öga. Tyvärr hos hans förra ägare blev han varnvårdad(betydelse; illa behandlad), gick i knappt en hage, stod i en box full med bajs, blev inte riden ordentligt, fick inte tillräckligt med mat. Ja, han såg ut som skit helt enkelt. Vi hade problem med att få honom att äta, det tog ett tag men tillslut när mamma la till lite betfor så swoop så åt han som bara den. Han blev bättre och tillsist kunde man rida någorlunda på honom. En riktig bråkstake! Enivs som tusan och jag kunde ju inte så mycket. Jag red honom bara med mamma i skogen ingen riktig pli på honom.


Mitt första ridläger med honom 07 så fick jag träna för en dressyr/hopp ryttare som jag har ridit för enda sedan dess, jag hoppade för första gången där och jag trillade av här och där hela tiden. Vare sig dressyr eller hoppning. Men vad brydde jag mej om det, bara upp i sadeln igen. Tillsist blev jag helt immun mot smärtan som kom när man trillade av, vi utvecklades något enormt efter det. Min tränare var även min första riktiga tränare, jag har aldrig gått på ridskola så jag visste ju inte mycket men gud ska ni veta vad vi har fått lära oss av henne. Jag "red in" honom igen, föresten jag har ju inte sagt vad hästen heter :p Han heter Cefyr iaf, uttalas Sefyr.
Eftersom han kunde ju inte så mycket då men han hade ju tappat en del, tävlingarna gick bra (Pay&Jump) förutom när vi var i vinslöv, för det stället gillar han inte ;)
Jag vet inte hur många gånger han har stannat med mej där , jag blev alltid så galen på honom för att han inte ville hoppa när jag visste att han kunde.
Träningarna gick super, hoppade högt och fint och helt underbart. Men ett tag var det att han bara stannade han, det var ju inte lätt heller när han bara kunde se med ett. Så därför krävde han ännu mer hjälp under hoppningen för att han skulle se. Han var en riktig barnhäst! När han blev äldre förståss ;p
Nu idag står han hos en underbar liten flicka som älskar honom något mer än annat, bättre hem för honom finns det nog inte. Dessutom bor hon nära och granne med en kompis så jag kan alltid hälsa på.
Usch nu börjar jag bara babbla en massa, tråkigt?


Iaf så hade jag honom i 6 år och sedan två år tillbaka den 17 oktober 2009 så följde lille Denver med mej hem.
Och det är då han jag håller på att träna och tävla nu. Ni kan nog då lista ut att han är min andra ponny. En riktigt prins denna ponnyn asså, hur underbar som helst! Jag förstår varför det var så svårt för förra ägaren att ta farväl, hon hade haft honom i 5 år. Jag vet ju hur det var med Cefyr, men han hade ändå varit på foder i ett år så det var inte så svårt som jag trodde. Men iaf så ja, vi får väl se hur det går nu för oss. Antagligen nu i år ska jag skaffa storhäst inför gymnasiet men jag ska inte ha hästen med mej utan den får stå hemma så tränar jag för mina tränare som vanligt och satsar på teorin. Ridningen på skolan bryr jag mej inte om, jag lär mej mer av att rida för mina tränare tror jag.
Hoppas detta inte blev för långtråkigt, visste inte riktigt vad jag skulle skriva vilket resulterar till mycket babbel ;) Jag har då tre hästar just nu, mammas häst och min unghäst. Jag kommer skriva mer om unghästen senare.


Känns så himla skönt bara att få blogga igen.
Nu ska ni få slippa mitt skrivande och titta på gamla bilder.
Tagna från mobilen därav den dåliga kvaliteten. Sitter på mammas jobbedata så det finns inga såna bilder här.
Tyvärr blir vissa sneda för datan vill inte vända dem.

Jag med en av Tanjas hästar.
Jag och en annan islandshäst som jag inte kommer på namnet på.
Jag och Cefyr på en pay& jump
och såklart Dennis :)

Lite av min dag..

Godmorgon alla läsare,  idag gav mamma hästarna mat och jag släppte ut dom vid 9.
Sen gick jag och la mig en stund igen och nu är jag vaken igen och ska äta frukost nu, senare om någon timme ska jag till en kompis och fota när hon rider 2av sina pållar :)
Och när jag kommer hem så ska jag rida pieter lite på banan och trimma honom lite i dressyren, hoppas han är lite fin som igår men de tror jag knappast för pieter är på olika humör varje dag.
Kommer ett inlägg om gårdagens tidning ikväll, men nu ska jag äta så hörs senare!

mot stallet..



länkbyte!!

kör ett länkbyte med min kompis Amanda Gustafsson!
hennes blogg är grym så gå in och kolla! :)


(klicka på bilden för att komma till hennes blogg!)


slappe daag

hej hej alla :)
idag släppte jag ut hästarna, snart ska jag ut och fixa i stallet och lite så..
jag red i går ..
fast jag kunde bara rida lille mille,, såret på fingret gör äckligt ont.. så jag ville ta det lite lugnt och rida mille då.. mammi fick rida lillan :)
aa..
idag blir det kanske att va med belinda en stund och sen ikväll ska jag stica till ridhuset och rida lite dressyr ..
hoppas attt det funkar för fingret men det tror jag !
nu ska jag göra ännu mer matte !
ha det gött :)

grattis !

ja grattis till Hanna som gissade helt rätt att det var lejon kungen som jag såg i fredags !
därför får hon en fin länkning av mig !
kolla in hennes blogg http://minsheeba.blogg.se/
tycker den verkar super bra ! :)
grattis igen Hanna !

skogen here WE come !

halloj, blir ett snabbt inlägg igen ..
nu ska jag&mamma ut i skogen med pållarna !
ha det gött

Godnatt bloggen!

Nu är det dax att sova efter en lång men okej dag, trött som in i.
Jo pieter fick vila idag men ska ridas imorgon! På måndag ska jag rida med en kompis och fota henne och hennes ena ponny :)
Nej nu orkar jag inte skriva längre xD
Godnatt alla som läste detta! :)

Hoppning !

hej hej alla !
dagen har varit helt full av en massa grejer !
så ni får ett natt inlägg utav mig :)
vaknade vid kl 11, mamma hade släppt ut hästarna,
käka frukost och lite så, mockade och sånt..
sen kl 1 stack vi till ridhuset för att hoppa lite ! as kuul va det verkligen,
inga cp hopp eller något alls, gick helt super och hon var mega underbar!
hoppade inte så högt ,, högsta va en oxer på max 80.. men hon har inte hoppat på 2 månader så det fick duga gott och väl ...
tränade att hon skulle bära sig själv mot hindret och att jag ska kunna räkna in henne, svänga för yttern och att jag ska våga släppa tyglarna på långsträckor..
gick as bra jallafall.
hon var riktigt på hugget..
efter att jag nästan hade hoppat klart, tittar jag ned på min hand och ser att på vänster ringfinger är där e stor skinn slamsa som hänger löst.. mmm mumms tänkte jag&fy fan va det svider .. :O
sjukt.. innnan har jag ju såklart fått blåsor och sånt efter att ha ridit men inte så här att det går hål direkt..
ifall ni vill kan jag lägga upp en bild imorrn ?
sen när vi hade hoppat klart körde vi hem igen .. lastade ur hästarna fixa det sista i stallet ge dem mat.. osv
gick in och duscha :)
seeeen
träffade jag min kära nästkusse Belinda som jag inte har vatt med på evigheter !
fan va kul det va :)
stack in till stan solade och träffade lite folk.. sen stack vi hem..
Kollade på Jeresey shore ! absolut det bääästa pogrammet som finns ever ! håller ni inte med ?
sen nu har jag kommit hem och ska sova !
bra dag med andra ord :)
har ni haft en bra dag?
ja klart ni har :)
nu ska jag sova,, god natt och glöm inte tävlingen .. avslutas imorgon kväll vid 7 !
HA DET GÖTT !
aa ps .. grattis till alla er som orkade läsa hela detta ointressanta inlägget ! ;)

Snart tillbaka!

nu när skolan börjar på torsdag kan jag äntligen börja blogga igen :D

hur jag började rida..

nu kommer inlägget om hur jag började rida..

När jag föddes så hade mamma & pappa redan hästar, 3st tror jag att det var..och jag satt på en häst för första gången redan när jag var ett år då tyckte jag nog att det var läskigt och vara så långt upp från marken (hästen var på 1m) och det var min systers häst som hon red lite ibland,
redan som 3åring red jag själv (satt själv i sadlen medans dom ledde mig) och de kommer bild på de längre ner i inlägget, men redan som 3åring tyckte jag om hästar och älskade att rida, som 5åring fick jag och min syster en liten shettis som vi red på båda två.

Shettisen hette Lucas och var skäck, men kommer ihåg att han var världens snällaste ponny.
när jag skulle fylla 6år flyttad vi till en gård (där jag bor nu) och vi byggde ett större stall och jag fick min första egna ponny,  Bamse hette han, en liten brun shettis som hade spatt i ena bak,
Banse älskade när man körde honom med vagn men gillade även när man pysslade om honom i stallet,

Jag & Josefine (hon i bloggen) lekte ofta när vi var mindre och när vi var hemma hos mig så red vi nästan alltid och pysslade om honom i stallet medans våran mammor var ute och red en runda i skogen.
härliga minnen :')

men när jag inte kunde ha honom längre så lämnade vi tillbaka honom och jag fick en gammal C-ponny som hette Ramona och vi körde jätte långt för att hämta henne i ett gammalt stall med en massa får i som hon delade hage med, lyx sällskap ;)
men hon blev snabbt gammal och vi gav bort henne till en vi känner (dock var hon tvungen att avlivas efter några år).
Fick en annan C-ponny som hette Nikki och var triangelmärkt men hon lärde mig en massa saker inom hoppning då hon var en läromästare imon hoppning.
Efter det så fick jag en gammal D-ponny som hette Zanrio (sune) som jag började träna i hoppning för en tränare på klubben och dete gick så bra så att mamma anmälde mig till en pay and jump och  felfria var vi också! hur lycklig som helst var jag! :D
hade honom ett tag och sen sålde vi honom till en tjej som letade efter en läromästere inom hoppning och dressyr, köpte massa hästar men trivdes inte med så många av dom..
lånade en ponny på foder som hette Corona (Ronna) som bara hade ett öga som jag red, tränade och tävlade men tävlingen gick inte så vidare bra men träningen gick super! lämnade tillbaka henne..

Köpte Racklo som var min förra ponny, Racklo var en C-ponny som jag tränade och tävlade med i hoppning och tränare även dressyr, men efter 2månader så fick han en sen skada och fick boxvila och sådant, satte igång honom igen efter en lång tid och började träna och tävla igen, sålde honom i sommras och köpte pieter och är där jag är nu..och ångrar inget av detta dock så är inte allt med utan detta är bara en sammanfattning av allt :)


Jag (3år) & Fruma :)


Min gammla C-ponny Nikki.


Jag & Racklo sommaren 2010 :)


Jag & Pieter vintern 2012 ♥


Hiss & Diss

Hissar:


vill Hissa alla underbara och sköna fleecar!
hur skönt är det inte nu i det äckliga/kalla vädret med en varm och skön fleece?!

min underbart sköna KL mössa som är hur mysig som helst att ha på huvudet,
varm och skön och gör så att du inte fryser!

finger ridvantar så att man inte fryser när man rider men änddå kan hålla i tyglarna,
varma & toppen!

Dissar:

* att dom säger att det ska bli kallare och SNÖ, visst man kan ta fina bildeer i all snö men den är kall och äcklig.
*långt tills utomhus trävlingarna börjar igen..


svårt med rubriker..

idag har jag inte gjort så mke, visat häst 2 ggr och mockat.
ska rida pieter ikväll på ridbanan och kanske ta ett litet skutt över något 50cm hinder bara för att han ska tycka det är kul :)
sen vet jag inte mer vad dagen bjuder på, hm..skrev ju innan att jag städade sadelkammaren och har inget mer att skriva just nu..kommer mer senare.
får bli en suddig bild på mig och pieter från någon hoppträning, han är ju inte nära på att slå i bommen iaf ;d





Godmorgon alla underbara läsare!

Godmorgon elr nja det kan man ju inte säga för har varit vaken sen kl 8 ;)
Varit i stallet och fixat med hästarna och städare sadelkammaren.
Nu blir det snart stallet igen för att de kommer folk, hm..blogg torka? Typ lite xd
Men hörs senare :)

Vinn en länkning !

hej !
min dag har varit bra. blev inget ridit. ska nog ta mig till ridhuset imorgon och hoppa lite :)
bion vad bra ! ingen har gissat rätt än... ifall ni gissar rätt på vilken biofilm jag såg i dag så blir ni länkade!
tävlingen avslutas på söndag ! :) ni får lov att gissa så många gånger ni vill och jag länkar ALLA som har gissat rätt ! :)
nu ska jag ta in hästarna och sen gå och sova !
blev ett mega kort inlägg .. !
godnatt

härliga bilder!

idag fotades jag och pieter ute på ängen av min syster, kommer en bildbomb nu men så får ni se till att kommentera annars lägger jag inte upp fler bildbomber..
så kommentera! :)
älskar dej panen! ♥











hoppfilm

hittade aldrig fiilmen på mig och pieter från när jag haft honom i en vecka men ska fortsätta lite efter den!
men har en film från en hoppträning när jag endast tränat 5 gånger med honom,
kanske inte det finaste men ni överlever nog
och vet att jag sitter muppigt och är lite förlång..
men här har ni filmen -




hovslagaren !

hej hej !
nu har jag släppt ut hästarna ätit frukost med familjen och ska snart ut och mocka. Hovslagaren kommer kl 1 :)
jag ska ta bussen in till stan 17min över 1 för att kolla på bio.. ingen har gissat rätt än ....
som sagt vinner ni en länkning ifall ni gissar rätt, en ledtråd... det är en 3d film :)
ha det gött allihopa!

Godmorgon !

Nu har jag varit i
stallet och fixat så nu ska jag sova igen ;)
Alltid trött typ, men men..
Och ikväll lovar jag att filmen kommer och inlägget om hur jag börja rida.
Godnatt igen! :)

ridhus kort ! :D

hej hej, super mycket hej !
idag så fixade mammi så vi att hon och jag har ridhus kort :)
så nu blir detmycket mer variation i min ridning, hemma har vi bara några bommar och två hinder stöd, as tråkigt..
men nu har jag det jallafall :)
as bra !
idag i ridhuset så trånade jag på några upphöjda bommar, Lillan fattade först inte vad hon skulle göra utan hoppade dem som studs istället, blev väldigt trångt för henne. så hon tog varanann.. hahah rolig häst det du.
på slutet så travade hon riktigt fint över dem och lyfte benen ordentligt utan att rusa fram över dem.. :)
MEGA BRA!
jag red henne så hon släppte ordentligt i ryggen idag och gick mycket fint. när jag gör det i hoppsadeln så brukar jag rida utan stigbyglar, nu i dag så skulle hon såklart tramsa sig och trampa upp på sarjen. och så blev hon jätte rädd för det och hoppade i luften :)
haha as kul och jag satt kvar fast jag inte hade några stigbyglar . :)
det gick alltså riktigt bra att rida idag och är super nöjd med min jätte bebis till häst !
Nu ska jag plugga lite matte och dricka té och sen ska jag spela just dance som vi köpte idag till WII spelet :)
har även köpt en ny tv idag (ÄNTLIGEN) vår förra gick sönder i julas och nu har vi köpt en ny :)
ha det bra allihopa :)
PS: kan ni gissa vilken film jag ska se på bio imorgon? :)
den som komenterar rätt kan jag ge en länkning !


200 inlägg

Var bara tvungen ;) hehe


Torsdag :)

Hejsan alla, torsdag idag och inget speciellt händer idag, tråkigt värre..men ska ut och rida en runda och sen kommer de faktiskt upp en liten film från när jag haft pieter i en vecka och hoppar ett hinder :)
Sen ska jag skriva om hur jag börja rida och om lin första häst, bilder kommer såklart!

på banan !

hej hej !
nu bär det ut i det äckliga vädret och rida och fixa lite grann i stallet.. :)
senare vet jag inte riktigt vad som händer men jag måste nog räkna lite matte ... "/
bajs ... men det är bättre att jag gör det nu än att jag är efter sen när vi börjar .. right? :)
Amanda hon hade skrivit ifall ni vill att vi ska skriva om något speciellt.. och så fick hon en komentar om att vi kunde skriva om varför vi började och rida osv.. tycker det låter bra och ska skriva lite om mina "hästminnen" senare idag! :)
nu ska jag ut, se ifall vi kör bort till ridhuset en runda men det är inte helt säkert .. :)
ha det ! :D

Komentarerna rullar in och statestiken är på väg upppåååt !

ja som ni ser rubriken !
ÄÄÄLSKAR verkligen att få respons på vad man skriver och fortsätt så kära läsare ! :)
idag nu så blir det att rida, mocka :)
hästarna är ute och jag ska äta frukost nu !
blir antagligen att rida igenom henne i dressyren så hon går där jag vill och inte där HON tycker är bekvämt och chill!.
bjuder på en mega ful bild ! men sånt är livet ..
bilden är tagen när jag och mamma red, vi var vid finjasjön och det var super mysigt :)

Önske inlägg!!

Vad vill ni att vi ska blogga om?!
Kommentera! :D

Jag älskar dig mitt hjärta!!


Dagens ridning

Nu har jag fixat allt i stallet så nu är set bara att ge hästarna kvällsmat sen säga godnatt till dom kvar :)
Dagens ridning blev inte så lyckad men vi lever iallafall..börja redan när jag hämtade honom från hagen och se blåste svin mycket ute (jävla Emil!!) och han blev helt galen och bara sprang runt i hagen, när jag hade tagit in honom och fixat allt så var han på topp och bara hoppade runder ett tag men de släppte efter vi skritta en bit, men blev det mörkt och pieter såg alla möjliga spöken överallt (lite bara för art de var länge sedan vi red ut efter vilan) och han ställde sig på bakbenen några gånger och hoppade till ett antal gånger men inget farligt alls :)
Men påväg hem så var han sjukt taggad och bara ville springa hem xD
Men älskar dig ändå pieter pan <3

duktig chey!

hej hej hej !
har städat stallet idag nu när jag inte visste vad jag skulle göra...
det blev hemskt fint :)
jag tvättade en massa schabrak också som är på torkning nu :)
ja annars nu händer det inte så mycket ..
ni får säkert en uppdatering ifrån Amanda..
Ha det gött och vi ses imorgon !

vad ska man göra?

hej hej !
idag blev det ingenting med näst kusinen ,, tråkigt. hon mådde inte så bra så det får bli i helgen kanske ?
idag nu har det inte hänt så mycket vet inte riktigt vad jag ska  göra ..
något bra förslag?
aja ska nog ut till hästarna en stund eller ta något att äta för jag är hungrig... :)
sen ska jag bränna över EN MASSA gamla bilder från min data till cd ,.. så då får ni nya bilder att titta på och inte samma gamla bilder.. "/
nu ska jag gåå ha det !

blåsigt värre ute idag ..

hej hej !
blir inget ridit idag för mamma jobbar+att de blåser halv storm ute.. "/
ajja ska rida imorrn .. blir nog banan då :)
blev ett snabbt och väldigt ointressant inlägg men men..

Onsdag.

Idag är det onsdag och de är inget värst fint väder idag..går man ut så lär man blåsa iväg och de har regnat också hela natten, har en känsla av att jorden kommer gå under 2012 ;)
Idag ska jag göra en del saker och kommer blogga om det senare :)
Men nu får ni ha det så bra :)

god morgon alla !

nu har jag släppt ut hästarna för ett tag sen gjorde det vid 8 tiden ... :)
nu har jag käkat frukorst och mockat senare ska jag nog till min kära nästkusin som
jag inte har träffat på länge också ska vi leka lite :)
ÅHH vad jag älskar GG schabrak!
ska lätt köpa ett snart ! :)
vad tycker ni om dem?
vilket märke är ert favorit märke på schabrak?
vi hörs senare !
ha det braa!

Godnatt alla läsare

Godnatt alla underbara läsare för nu ska jag ta och sova lite, imorgon händer det lite saker och ska rida pieter i skogen.
Nu får ni kommentera lite så kan ni skriva er blogg så går jag in och kollar och lämnar en kommentar! :)
Men hörs imorgon, och ska även fota och filma pieter imorgon som kommer upp på bloggen. :]
/Amanda

Svar på kommentar

Fick en fråga från Mathilda.
"Hur hög är pieter?"
Svar: pieter är 1.55 imk men ser betydligt mindre ut och även känns mindre att rida,
Om jag ska vara ärlig så tycker jag att han ser ut som en ponny. :)
/Amanda

USCH !

hejsan hoppsan !
usch nu ska jag berätta något hemskt som pappa berättade när jag vaknade:
jag och mamma delar rum, och stallet är precis utanför vårt fönster..
mamma vaknade av att hon hörde att det bankade och sparkade i stallet och väckte pappa direkt för att se vad som hände där..
när hon kom ut i stallet så såg dem Lillan ligga på rygg med benen rakt upp i luften och kunde inte komma upp.
för att hon hade legat och sovit och sen skulle hon rulla över på andra sidan men så var det förlite plats så hon fastande och kunde inte komma upp själv..
så där låg hon och kunde inte komma loss.
Mamma och Pappa började och dra i manen för att få bort henne från väggen.
och efter ett tag lyckades dem att dra henne 20 cm från väggen så hon kunde ta sig upp..
Men tänk ifall Mamma inte hade vaknat då klockan tre inatt?
då hade Lillan legat där tills vi släppte ut dem..
Som tur så hade hon inte en skråma på sej, inte ens ett litet sår.. och gud va jag blev rädd när pappa sa så imorse..
fyy vet inte vad jag skule gjort ifall hon hade skadat sig ordentligt.. hon är ju min LILLA JÄTTE BEBIS !
aja nu ska jag ta och gå upp och lägga mig !
ha det bra!

vårt år!

2012 ska bli mitt år, är sjukt taggar, dock är inte pieter lika taggad men men ;)
hade även tänkt att gå över till stor stor häst (minst 1.70) och satsa på de för att jag känner mig lite förlång för pieter tråkigt nog.
hoppas även att jag hittar min dröm häst!

mina mål med Pieter för 2012 är att:
Starta 1m hoppning och bli placerad.
och ställa upp i så många tävlingar som möjligt och försöka bli placerad.
sälja pieter tills sommaren.

men nu måste jag dra, vi har ingen ström och datan dör snart och typ inget batteri i min iphone, deppigt!
men en bild från min och pieters sämsta tävling bjuder jag på, mene lika glad är vi för det ;)







sådan här lista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, sjukt många saker.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga så..
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? nopp.
4. Dog någon som stod dig nära? nej.
5. Vilka länder besökte du? danmark & Storbritannien.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Mer hopptävlingar.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? dagen då Racklo åkte.
8. Vad var din största framgång 2011? hmm, vet inte.
9. Största misstaget? Oj, hmm..att jag inte köpte den ena storhästen jag var och provred i början på 2011.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? faktiskt inte :D
11. Bästa köpet? Iphone 4 !!!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hästgrejer!!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massvis med saker!
14. Vilken sång kommer alltid att påminna dig om 2011? oj det finns as många.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ungefär lika, jag är alltid glad :D
16. Vad önskar du att du gjort mer? Vart mer med min kära vänner ;)
17. Vad önskar du att du gjort mindre? vet inte.
18. Hur tillbringade du julen? Med familjen
19. Blev du kär i år? ja.
20. Favoritprogram på TV? Gustafsson 3 trappor upp.
21. Bästa boken du läste i år? -
22. Största musikaliska upptäckten? -
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? häst.
25. Något du önskade dig men inte fick? inget.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? åt tårta:D
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? fler tävlingar :D
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? As cool, haha
29. Vad fick dig att må bra? mina vänner.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? vet inte.
31. Vem saknade du? farmor och lilla syster.
32. En butik du besökt ofta? ica..?
33. Berätta de saker som hände som du tyckte var bra? alla provridningar.
34. Berätta de saker som hände som du tyckte var mindre bra. hmm, alla dåliga tävlingar..
35. Är det någonting du lärt dig detta år som du förut inte insett? Maaaasssor
36. Vilka bloggar har du följt under detta år? Lite olika har tröttnat på vissa och bytt
37. Har du träffat någon kändis under året? japp.
38. Någon plats som kommer att påminna dig om 2011? hmm, vet inte.
39. Ett favorit minne från 2011 som du kommer bära med dig. london.
40. Har du uppfyllt något mål eller dröm detta år? nix.
41. Människor som betytt mycket. Vänner & familj.
42. Något som hänt som fått dig att bli ledsen? Yes.
43. Har du träffat en människa som du tror du kommer ha kontakt med i resten av ditt liv? Jaa.
44. Har detta år varit bättre/sämre än vad du förväntade? Både och.
45. Årets favorit sak? min nya sadel, haa
46. Någon kompis du har umgåtts mest med? felicia :)
47. Har du lärt känna några nya människor? Ja :)
48. Någon person som har lärt dig mycket? min hopptränare pontus.
49. Vem har betytt extra mycket? Pieter.
50. Beskriv detta år med 1 ord? UNDERBART!




tisdag 3/1-12

Tisdag idag och har inte gjort ett skiit idag, har 2 hästar att rida ikväll på ridbanan och mocka lite i stallet.
sitter vid datan och läser lite bloggar och koller lite på Facebook just nu, hitta en jävla massa bilder från 2011 som jag hade tänkt lägga upp på bloggen så ni får se hur mitt 2011 såg ut ;)

nu vill jag att ni kommenterar!
det är lixom tråkigt att blogga om ingen kommenterar och man tappar lusten och eftersom ni inte kommenterar så måste vi ju blogga om tråkigt saker så att jag vill att ni skriver i kommentarer vad ni vill att jag ska blogga om, så bloggar jag om de, (olika inlägg, film från dressyr/hoppning, kommande tävlingar, mäl med 2012..ja vad ni vill läsa om :))




"Företagsloggor ska inte få synas vid ridtävlingar"

ni har väl inte missat att de ändrade reglen på loggor till 2012?
"Företagsloggor ska inte få synas vid ridtävlingar"

vilket de flesta reagerade negativt emot, det skrevs en massa om det på internet, tidningar och på facebook, t.o.m skapades en grupp på Facebook av en tjej som ville ändra på reglen och fick fler än 4000 med sig i gruppen.

Reglen var den att man inte fick ha Företagsloggor(t.ex. kingsland,JW,GPA,Mountain Horse) som var större än 3kvadratcentimeter stora och det flesta företag har större loggor på deras produkter.

Men de ändrade tillbaka reglerna igen och nu får man ha lika stora loggor som 2011.
de är inte klart  ännu men reglen kanske kommer tillbaka 2014...fast bara kanske!



jag är tillbaka!

hejsan bloggen, det var ett tag sen jag blogga men orkade inte av personligaskäl men nu ska jag blogga så mycket jag orkar & hinner,
intresanta inlägg kommer under kvällen att komma upp på bloggen ;)
och sen var det ju nyår igår, härligt och vi säger hej till 2012!!
det ska bli ett galet år enligt mig! :D
men ha det bäst tills vi hörs igen!






RSS 2.0